Omgeving Hotel Restaurant Villa Lokeend in Vinkeveen


Gemeente De Ronde Venen is een uniek gebied van plassen en polders en bestaat uit de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis en de kleinere kernen Amstelhoek, De Hoef en Waverveen. Jarenlange veenafgravingen hebben De Ronde Venen een toeristische trekpleister van formaat gegeven: de Vinkeveense Plassen.
In De Ronde Venen zijn dan ook talloze schitterende fiets- en vaartochten te maken.

Van de drie kernen is Mijdrecht de meest dynamische. Er is een fraaie winkelboulevard rondom het vernieuwde gemeentehuis, met winkels waarvoor een grote stad zich niet zou hoeven te schamen. De Geraniummarkt, het AJOC-festival en het Straattheaterfestival zijn beroemd in de wijde omtrek.

Het watersportdorp Vinkeveen concentreert zich rondom de Vinkeveense Plassen. Jaarlijks zoeken vele toeristen hun ontspanning op het water en in de kroegjes, restaurantjes en talloze watersportbedrijven. Diverse grote spektakels spelen zich ’s zomers op en rond de plassen af, zoals de Nacht van Neptunus en de Triathlon.

De Vinkeveense Feestweek is vermaard in de wijde omtrek.

In het Veenmuseum ’In de Veenen’ was alles te zien over het soms moeizame bestaan in het harde veenbedrijf, waar turfstekers nog tot in 1977 een vaak karige boterham verdienden. Door omstandigheden is Museum de Ronde Venen tot nader orde gesloten.

De karakteristieke lintbebouwing van Wilnis slingert zich op het hoger gelegen gebied tussen diepe polders, waar eeuwen geleden de eerste agrariërs een bestaan probeerden op te bouwen op het drooggemaakte veenland. Aan de Oudhuyzerweg staat een werkende korenmolen, De Veenmolen. Jaarlijks vindt eind augustus het Wilnisfestival plaats.

Meer informatie over onze prachtige omgeving en bezienswaardigheden:

Vinkeveense Plassen
De Botshol